Man tager resterne fra sine ungers morgenmad (her havregryn, müsli og nødder)
Putter det i sin røremaskine eller dejfad sammen med ca. 3 dl vand, en kvart pakke gær, 1 tsk salt og mel af sin favoritslags (her blanding af spelt og hvedemel) så det passer (en rimelig lind dej er min favorit, men det kan man jo gøre som det passer), rører hele molevitten sammen og sætter i køleskabet med et fugtigt viskestykke over og så afsted til job...
Når man kommer hjem fra arbejde og børnehave sætter man så med en fugtet spiseske dejen på en bageplade. Efterhæver den i 20 minutter og bager den i 25 minutter ved 175 grader. Man kan fint sætte den i kold ovn. Det gør jeg altid.
Voila så har man dejlige eftermiddagsboller, der spreder duft og hygge på en efterårs eftermiddag. Det hele løber vel op i 10 kr og 10 minutters ekstra investering end hvis man havde hældt morgenmaden lige i skraldespanden, så det er da til at overskue (: Nydes bedst i selskab med ens små øjesten
Sikke en skøn idé :)
SvarSletKh. Mirjam
Super idé, stod så sent som i morges og tænkte på, at der nærmest ryger en halv pakke havregryn i skraldespanden på en uge herhjemme :)
SvarSletHeh.. Fantastisk idé!
SvarSletBryder mig nemlig bestemt heller ikke om at smide ud!
Kh Louise
Undskyld hvis jeg ikke forstår.
SvarSletAltså rester med mælk, havregryn og det hele fra morgenmaden? :)
Mvh,
Synne
Det skal du da ikke undskylde Synne. Det var vidst også en ret overfladisk beskrivelse, men ja bare ned i røreskålen med hele molevitten med mælk, havregryn og hvad der nu lige er ovenpå. Det smager fint (:
SvarSletJa ja, så fik du da også lige flashet din überlækre maskine. Jeg er slet ikke misundelig! Men tak for tippet ;)
SvarSletHe he. Ja jeg kunne altså simpelthen ikke lige lade være. Jeg ææææælsker den maskine så griber da enhver lejlighed til at flashe den (;
SvarSletGod idé!
SvarSletDen må jeg afprøve i den glutenfri version.