søndag den 12. september 2010

Lomo

Jeg har i nogen tid drømt om og søgt efter et ægte gammelt Lomo Kamera. Lomo er et gammelt russisk film-kamera. Det er simpelt og kvaliteten kan på ingen måde sammenlignes med de kameraer der produceres nu til dags. Sagen med Lomo kameraet er, at det tager fuldkommen uforudsigelige billeder. Dels pga. den simple teknikog dels fordi kameraets objektiv har en billig belægning, der forvrænger farverne.
Resultatet bliver komplet uforudsigelige billeder som har en stemning der i mine øjne er helt unik og føles som taget ud af et eventyr i en anden tidslomme. Magisk...Nuvel, lomo kameraet har jeg ikke fundet men jeg har fundet en metode hvor jeg i programmet Photoshop kan give de billeder jeg tager med mit eget Canon EOS 500 kamera, lidt af Lomo stemningen.

Her er lidt billeder fra en dejlig Lørdag med verdens mok sødeste unger som har fået en kærlig Lomo behandling (Altså billederne ikke ungerne...) Enjoy (:8 kommentarer:

 1. Åh vilka härliga kläder du gör. Så himla vackra och konstnärliga.

  SvarSlet
 2. SÅ fint så fint iben... Det ligner næsten frederikke og carl emil, med striktrøjen til lucca og velour bukserne med kløver lommer til kalle.. :)) Virkeligt virkeligt dejlige billeder.. du har ret i at stemningen blvier ret autentisk og lækker på den lidt nostalgiske måde.. :)
  Jeg tænker altså tit at I burde lave en århus bazar igen, så komemr vi og tager madpakken med til børnenes jord.. :)))

  SvarSlet
 3. Nå ja og carl emil har faktisk en sixpence akkurat magen til kalles, som han har på, når det ikke er helt huevejr, men kun næsten.. :)

  SvarSlet
 4. Tusind tak for de søde ord til jer begge.

  Rakel, ja jeg blev inspireret til at sy kløverbukserne da jeg så Carl Emils på FB, de er da så fine. Stoffet har jeg haft liggende længe men simpelthen ikke nænnet at klippe hul på. Sådan har jeg i det hele taget aaaaalt alt for meget stof og tapet, det er helt åndsvagt, så jeg øver mig i at blive bedre til at få det brugt. Ærligt talt pryder det jo ikke ret meget når det ligger på reolen /:

  Jow det kunne være hyggeligt at holde et live salg igen, men jeg synes skruen strammer en del til på mit studie, så jeg syer kun til os selv nu og Majken er jå jelt prof. nu. Hun er stjernesej med 3 unger og studie og opstart af egen godt kørende Firma!

  Men men kom dog til Århus alligevel med madpakke og børnenes jord tur. Der er faktisk et julemarked i beboerhuset hvor man kan sælge lidt kreasysler. Kunne måske være hyggeligt at lave lidt syslerier til det? (:

  SvarSlet
 5. Ej ja, det lyder egentligt spændende.. Skal du lave krea til det?? Måske jeg kunne lave lidt og tage familien med og stå på en stand hos dig... :) Når man rækker en lillefinger you know... ;)) ej men måske, det kunne da være hyggeligt, jeg har aldrig været på sådan et marked før, men ville helt sikkert synes at det var vildt skægt.. :)

  og ps: edderkoppen er så en skinnende sol (ved ik lige med bogstaverne og dirigentstokken), men I get the ponit, nu du siger edderkop og dirigent stav... :)))))

  Når det kun er til lommer, så kan man lidt nemmere nænne at sy i sagerne, det er jo ik så meget stof.. jeg har også den røde, måske jeg sku prøve en lille lomme med det også... :)

  Kan godt forstå du synes der er rigeligt at se til, tid er der altid for lidt af.. hvornår er det egentligt at du er færdig? :)

  SvarSlet
 6. Åhhh vilka underbara kläder på underbara ungar!!! Å fotona i sig sen då!!! Lägg av så läckra! Vet precis vad du menar med Lomon...själv har jag en Holga som jag brukade fota mycket med förr...men nu var det ett tag sen...blir dock sugen på att ta upp det igen när jag ser dina bilder:)

  SvarSlet
 7. Forrygende billeder og klæder - nammenam. Jeg har længe overvejet at investere i Photoshop - og nu er jeg ved at være overbevist. Øjenguf, der!!!

  kram

  SvarSlet
 8. Rakel: I wish, men jeg tror ikke jeg får tid til at lave krea til arrangementet der, men jeg kommer der helt sikkert som gst og guffer æbleskiver og gløgg og shopper krea og laver hjemmelavede julegaver med ungerne. Det plejer at være så hyggeligt.
  Tid er der ikke så meget af nej. Jeg er færdig ti næste vinter. Så bliver der nok endnu mindre tid, gisp... Indtil videre prøver jeg bare at skubbe tanken væk om 50 timers arbejdsuger og døgnvagter og alt det der og nyder livet som det er nu (:

  Helena: Tusind tak skal du have. Iiih skal vi da ikke se nogle af dine Holga billeder. Det gad jeg rigtig godt. Ved du godt at man faktisk også kan lave sådan en række Holga actions i Photoshop? Jeg har nogle scripts til det men kan ikke rigtig få det tll at du, men nu er jeg bestemt heller ikke skarp til det der med teknik. Håber du tager Holga op og viser os i blogland resultaterne (:

  Og Groovy, du skal da helt sikkert have noget fotoværk ja, så mange dejlige billeder som du skyder. Det kan du snildt unde dig selv (: Der findes et lidt mindre og også lidt billigere program fra Adobe som hedder Lightroom. Det kan også alt det man skal bruge og er lidt mere bruger og budgetvenlgt. Måske det var en ide?

  Kram

  SvarSlet

About me

Mit billede
Jeg er 34 år og læge med hang til kreative sysler. Elsker at sy, strikke, istandsætte loppefund og fotografere. Når solen skinner er jeg desuden at finde med jord under neglene i vores skønne kolonihave. Er mor til Lucca fra 2006 og Kalle fra 2008 og bor sammen med min kæreste Jens i byens skønneste gade.
 

Pusteblomster Design by Insight © 2009