lørdag den 26. marts 2011

Aaaaah Lørdag

Langsom morgenmad med hjemmebagt rugbrød, æg, kaffe og smoothie. Brætspil med ungerne og syprojekter.

Lige om lidt skal vi til fernisering som afslutning på børnekunstugen i vores beboerhus og så drager jeg til København til hygge med en flok skønne kvinder. Aaaah Lørdag (:







fredag den 18. marts 2011

From asia with love

Selvom det efter lange og mange overvejelser nu er endelig besluttet, at vi ikke tager imod tilbuddet om et års udstationering i Indien, kan man jo godt sidde og glæde sig lidt over nogle af de fine farestrålende sager Indien turen gav os med hjem og lidt af Asiens fine og farverige æstetik i det hele taget på sådan en grå regnvejrsdag i Marts.
Rigtig god weekend til jer alle (:


Smuk fake blomsterranke i ægte plastic



Fine bomuldsstoffer fra et indisk stofmarked, der skal trylles om til sommerkjoler og andet godt


En lille dreng som har været under sin storesøsters kærlige behandling og blevet dulllet op med en bindi i panden


Fin og farvestrålende Ganesh der står i vindueskarmen og kaster lidt god karma over gråvejrsdagen



Sommerkjole i mit absolut yndlingsstof med smæk på farverne, fra Kina


Lækker yogi the med den absolut fineste emballage (Fra den lokale helsekost)

tirsdag den 15. marts 2011

Nye kjoler

Så blev det endelig tid til at få en date med min symaskine og det kom der 2 farvestrålende kjoler til Lucca ud af og tøsepigen stillede gerne op til foto i den noget farveløse skov bagved mormor og morfars hus. Det er ikke sådan liiiiige til at se at det nu er blevet midt i marts, men der titter skam vintergækker frem (eller det gjorde der ihvertfald indtil Lucca kom forbi (; )










søndag den 13. marts 2011

Dejlig eftermiddag

Kæresten er på job, størstepigen er ovre at lege hos en veninde og mindstemanden og jeg har haft en af de der sjældne eftermiddage hvor roen er til at mærke. Puslespil, kaffe, hygge og Aretha på computeren. Lige hvad vi trængte til. Mit hjerte havde nær sprængt et slag over af nostalgi og glædeligt gensyn da jeg fandt det fine puslespil med de 4 årstider i den lokale mødrehjælps genbrugsbutik. Det er så fint og bortset fra det gav det anledning til en masse debateren om årstider og vejr og mer "Moooar hvad for en årstid kan du egentlig bedst lide?"
"Moaaaar, hvorfor kan man egentlig ikke se vinden og kan den se os??"

Tjaa, Hvad skal man svare til det?








  












onsdag den 9. marts 2011

Hej søstre


                         

Ja jeg var da ved at få min kaffe galt i halsen da jeg her til morgen konstaterede at datoen den 8. Marts herinde i blogland gik under navnet "pandekagens dag"
Lad os få en ting på plads. Jeg elsker pandekager og bruger hjertens gerne enhver undskyldning på at lave en stak meeeeeeen lige netop den 8. Marts, hér går grænsen. Denne mine damer er jo kvindernes internationale kampdag! En del synes at vi kvinder i den vestlige verden har alt den frihed og lighed vi med rimelighed kan forlange. Vores tur til Indien i sidste uge understregde da også på mange måder denne pointe. 

Nuvel, når opmærksomheden omkring kvindernes internationale kampdag er blegnet lidt af her anno 2011 skyldes det vel dels, at vi kvinder har fået flere muligheder og mere frihed end vores bedstemødre og oldemødre havde og det er da skønt. Jeg mener dog også vi har mistet en stor del af den følelse af samhørighed med andre kvinder som var tilstede for en generation eller 2 siden. Opbakningen til en medsøster der klarer sig godt og skiller sig ud bliver ganske ofte erstattet med rivalisering og jantelov (de sidste måneders debattering herinde i blogland understreger på sørgeligste vis denne tendens).

De fleste af os føler os vel ikke som sådan, som en del af et kvindefællesskab og det er da lidt synd for selv anno 2011 er der en masse problemstillinger og følelsesmæssige forhold som er unikke for kvinder og her er fællesskabet i blogland et strålende eksempel på at kvinder jorden rundt uanset stilling og status stadig er inderligt optagede af kunsten at at skabe nærvær og få hverdagslivet til at blomstre gennem kærligheden til vores unger og familie, kærligheden til det gode håndværk og alt det smukke der fryder sanserne. 

Nå men tilbage til 8. Marts Kvindernes (og nu også pandekagens) internationale kampdag.

Den fik jeg lov til at afslutte på allerskønneste vis til foredrag og koncert på kvindemuseet med en kvinde som jeg beundrer meget og hvis musik har der har rørt mig siden mine tidlige teenageår - nemlig Trille.

Trille som er født i 1945, var én af rødstrømpebevægelsens store musikalske personligheder. Hun blev et kunstnerisk talerør for den nye kvindebevægelse i 1970'erne, der blandt andet problematiserede de traditionelle kønsroller. I 1976 fik hun sit store kommercielle gennembrud med pladen "Hej Søster". 

Det der gør at Trilles sange efter min mening stadig i dag er højaktuelle er at de på ingen måde er præget af 70ernes forsimplede og forudsigelige dogmatiske retorik.
Det er forholdet mellem mennesker og vi menneskers drømme, længsler, muligheder og selvskabte begrænsninger, der interesser Trille og dannede grobund for hendes mange fantastiske sange fra 1970'erne og 1980'erne. Efter min mening det kvindelig svar på Bob Dylan. Lyt bare her:




Således blev jeg sammen med hundredevis af andre kvinder i den propfyldte koncertsal, underholdt, provokeret og ikke mindst rørt af ordene og musikken i går aftes. Der blev grinet, sunget, danset og knebet en tåre ind imellem og jeg var svært opløftet da jeg trillede hjem på min cykel i går aftes. Skønt!
-Og i aften er jeg alene hjemme med mine søde unger. Vi har lige lavet pandekager (:


Så kvinder ud over at lade 8. Marts være en undskyldning for at bage pandekager synes jeg vik skal lade den være en reminder om at lade fællesskabet mellem kvinder og skaberglæden vokse i blogland og resten af landet.
Fryd jer når jeres medsøstre klarer sig godt og lad rummelighed, anerkendelse og gensidig respekt overtrumfe smålighed, mistænksomhed og jantelov. Amen (:

5 år













About me

Mit billede
Jeg er 34 år og læge med hang til kreative sysler. Elsker at sy, strikke, istandsætte loppefund og fotografere. Når solen skinner er jeg desuden at finde med jord under neglene i vores skønne kolonihave. Er mor til Lucca fra 2006 og Kalle fra 2008 og bor sammen med min kæreste Jens i byens skønneste gade.
 

Pusteblomster Design by Insight © 2009